✅ آلرژي، اختلالي است كه در نتيجه واكنش غيرعادي به ماده اي بيخطر به نام ماده آلرژيزا ايجاد ميشود.
✅ افرادي كه آلرژي ندارند ميتوانند بدون مشكل با مواد آلرژيزا مواجه شوند و آنها را تحمل كنند.
✅ شير گاو و تخممرغ از شايعترين مواد غذايي آلرژيزا در كودكان است.
✅ معمولا اولين ماده غذايي كه كودك به آن واكنش نشان ميدهد، پروتئين موجود در شير است.
✅ به مادراني كه فرزند آنها دچار حساسيت غذايي به شير گاو و يا تخم مرغ است، توصيه ميشود از مصرف اين دسته از مواد در دوران شيردهي بهشدت خودداري كنند.
✅ حساسيت در اشخاص بالغ بيشتر با خوردن مواد دريايي و بادامزميني خود را نشان ميدهد.
✅ علائم آلرژيزا به فاصله 5 دقيقه تا 2 ساعت بعد از مصرف مواد حساسيتزايي خودرانشان ميدهند.
✅ علائم آلرژيهاي خفيف غذايي در كودكان به صورت :
#اگزما
#كهير
#حالت تهوع
#اسهال و استفراغ و.....
كه سبب بيوزني كودك ميشود، قرمزي دورِ لب، راشهاي پوستي و رگههاي خون در مدفوع بروز ميكنند.
✅ در آلرژي شديد، علاوه بر يك عارضه پوستي يكي از ارگانهاي بدن كودك مثل دستگاه تنفس يا گوارش نيز درگير ميشود.
✅ در هنگام بروز آلرژي و حساسيت، مواردي كه با حالت تهوع و تنگي تنفس همراه باشد، ميتوانند منجر به مرگ فرد شوند.
✅ حدود 6 درصد كودكان از آلرژي هاي موادغذايي مختلف رنج ميبرند.
✅ از عمده اين آلرژي ها در بين بچه ها مي توان حساسيت به سويا، بادام زميني، گندم، تخم مرغ و شير را برشمرد كه حدود 90 درصد آلرژيهاي غذايي را در بر مي گيرند.
✅ برخي آلرژيهاي غذايي به ويژه آلرژي به سويا وشير،درشروع باعلامتي ماننداسهال خودرانشان ميدهد.
✅ تغذيه با شير مادر، خطر بروز آلرژي به شير را در كودكاني كه در معرض خطر بيشتري قرار دارند، كاهش مي دهد.
روابط عمومي شبكه بهداشت و درمان شهرستان اليگودرز