چرا بايد گوشت دام را قبل از مصرف در يخچال قرار دهيم؟
ماهيچههاي گاو، گوسفند يا به طور كلي دام وقتي تازه ذبح ميشون حاوي مقداري گليكوژن هستند. اگر گوشت تازه ذبحشده داخل يخچال نگهداري شود، گليكوژن آن طي فرايندگليكوليزتجزيه وتبديل به اسيد لاكتيك ميشود.
اسيد لاكتيك، (PH)گوشت را پايين ميآوردو باعث تردي آن ميشودوحضورميكروارگانيسمها بخصوص ويروسها(تب كريمه كنگو )رادرگوشت كاهش ميدهد.درنتيجه بطور طبيعي با انجام اين فرايند گوشت سالم سازي ميشود.
به همين دليل توصيه ميشود گوشت تازه ذبحشده را در يخچال بگذاريد تا فرايند گليكوليز آن انجام شودو بعداز24ساعت آنرابه مصرف برسانيد يا داخل فريزر بگذاريد.
لازم به ذكر است انسان و دام تا وقتي زنده هستند تنفس ميكنند و به عضلات اكسيژن ميرسد، بنابراين گليكوژن در حضور اكسيژن به قند تبديل ميشود و در عضله ميسوزد ولي بعد از مرگ ديگر اكسيژني به عضلات نميرسد و گليكوژن ديگر نميتواند به قند تبديل شود و طي فرايند گليكوليز، ودر شرايط بدون اكسيژن ، اسيد لاكتيك ميسازد.
فقط در يك صورت هنگام زنده بودن گليكوژن ميتواند به اسيد لاكتيك تبديل شود و آن زماني است كه بيش از حد ظرفيت عضلات، از آنها كار بكشند.
لازم به ذكراست جگربه خاطرمقداربيشترگليكوژن موجود دربافتش بايستي ۴۸ ساعت دردماي يخچال قرارگيرد، و ترجيحا ازگوشت وجگربصورت كاملا پخته شده استفاده نمائيم.
|