به همه ي افراد توصيه ميشود كه مصرف نمك غذاي خود را مثل چربي كاهش دهند.
چاقي مفرط ، استعداد ژنتيكي به چاقي و مصرف زياد نمك عواملي هستند كه امكان ابتلا به فشار خون بالا را افزايش مي دهند.
براي كاهش نمك در برنامه غذايي مي توانيد توصيه هاي زير را بكار گيريد.
هنگام مصرف به غذا نمك اضافه نكنيد.(قبل از افزودن نمك ، غذا را بچشيد زيرا ممكن است احتياجي به نمك نداشته باشد. سعي كنيد طعم طبيعي غذا را بدون نمك بپذيريد).
مصرف نمك را در طبخ غذا كاهش دهيد.(از خوردن خوراكيهاي شور مانند چيپس ، پفك ، خيار شور، زيتون شور و غيره اجتناب ورزيد).
مصرف غذاهاي فرآوري شده مثل سوسيس ، همبرگر و ... را تا حد امكان محدود كنيد. غذاهاي آماده كنسروي و يخ زده حاوي مقادير زيادي از سديم (عنصرنمك)مي باشند.
مصرف غذاهاي آماده شده را محدود كنيد. به جاي نمك از ادويه جات و سبزيجات خشك براي مطبوع كردن غذا استفاده كنيد.
در يك كار تحقيقاتي روي بيماران تحت پوشش مشاهده شده كه بيماران با محدويت مصرف نمك توانستند كاهش قابل ملاحظه اي در مقادير قند ناشتا پيدا كنند.
|