افزايش فشار خون شما بستگي به عوامل مختلف دارد و آنچه مي خوريد يكي از اين عوامل است.
در كنار عادات سالمي مانند مديريت استرس، تحرك، دوري از سيگارو.... ؛ 7 گزينه غذايي كه مصرف مداوم آنها فشار خون را در عرض مدت زمان كوتاه كاهش داده و آنرا درمحدوده سالم حفظ مي كند، معرفي شده است:
۱- چغندر: چغندر حاوي ميزان بالايي از نيترات معدني است. در بدن انسان، نيترات معدني تبديل به اكسيد نيتريك مي شود، كه باعث شل شدن واتساع عروق خوني ميگردد.سبزيجات برگ دار مانند كاهو و كلم هم داراي سطوح بالاي اين تركيب هستند.
۲- سير: تا قبل از اين كه سير به عنوان عنصري براي پخت و پز به كار گرفته شود، از آن به مانند دارو استفاده مي شد. سير خرد شده در يونان باستان دارويي براي بهبود زخم و كاهش فشار خون بود. مصرف سيرمنجر به كاهش كلسترول ال دي ال مي شود.
۳- اسيدهاي چرب امگا 3: روغن ماهي، آووكادو ، روغن زيتون ، بذر كتان و ... منابع غذايي سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3 هستند. مصرف اين چربي ها براي حفظ سلامت قلب ضروري است ضمن اين كه به تقويت رگ هاي خوني و انعطاف پذيري آنها كمك مي كند. مصرف اين چربي ها براي بهبود گردش خون و كاهش فشار خون نيز مفيد است. اسيدهاي چرب امگا 3 به نام اسيد داكوزاگزائوئيك بخش مهمي از رژيم افرادمبتلا به پرفشاري خون است.
۴- كاهو: ويتامين ها، مواد معدني و آنتي اكسيدان هاي موجود در اين سبزي حتي بيشتر از اسفناج است. منيزيم، پتاسيم و ويتامين سي موجوددركاهو منجربه كاهش فشارخون ميشود.
۵- جوي دو سر: سرشار از فيبر است ضمن اين كه بسيار كم سديم بوده و چربي كمي دارد. بنابراين منجر به كاهش فشار خون ميشود. بلغور جو را مي توانيد حتي به رژيم صبحگاهيتان بيفزاييد.
۶- موز: اگر روزي يك عدد موز بخوريد، 100 درصد ميزان نياز روزانه شما به پتاسيم تامين مي شود. پتاسيم براي حفظ سلامت كليه ها ضروري است. همانطور كه سديم باعث افزايش التهاب و احتباس مايعات در بدن ميشود، پتاسيم گردش خون را بهبود مي بخشد و داراي اثر ديورتيك است.
۷- ماست : ماست حاوي دو ماده مغذي يعني كلسيم و پروبيوتيك براي درمان فشار خون بالاست. كمبود كلسيم مي تواند به طورموقت فشار خون را بالا ببرد. بنابراين مصرف منظم ماست به جلوگيري ازاين مشكل كمك ميكند.
|